Езерото Чайка

снимка: Иво Орешков

10 причини да посетите хотелски комплекс "Чайка"

Говорейки за едно от най-емблематичните за град Враца места, а именно Хотелски комплекс “Чайка”, е трудно човек да се ограничи само в десет причини мястото да бъде посетено. Все пак ще се опитаме да селектираме най-важните от тях:

Уникалното местоположение

Възможността да се “докоснеш” отблизо до неподправената природна красота е неповторима, а удоволствието от това човек да бъде заобиколен от 400-метрови отвесни скали на Вратцата – несравнимо.

Вратцата
снимка: Галина Запартова

Непосредствена близост до река Лева и прохода Вратцата

Гостите на Хотелски комплекс “Чайка” могат да се насладят на приятна разходка сред природата, преминавайки по поречието на малката р. Лева през прохода Вратцата, отдалечавайки се само на метри от хотела.

Чайка Враца
снимка: Васко Врачовски

Около 500 м до централния площад на града

Само 15 мин. пеша делят гостите на хотела от централния площад на града. За целта може да се избере както пътят, предназначен за автомобили, така и живописна велоалея, разкриваща невероятни гледки към Врачанския Балкан и град Враца.

Чайка кухня
снимка: Галина Запартова

Ресторант “Чайка” е добре познат с вкусна и разнообразна кухня

Всеки гост може да открие нещо за себе си в богатото меню на ресторанта – от вкусни, прясно приготвени супи, през деликатеси от месо и рибни ястия, до добре познати десерти.

Чайка гледка скали
снимка: Photonya

Голяма градина с гледка към скалите и езерото

Лятната градина на ресторант “Чайка” се превръща в истински оазис в горещите летни дни. Прохладата, която носи реката, го правят предпочитано място за отдих.

Уютни стаи с неповторима гледка

Гледката, която се разкрива от стаите на хотел ”Чайка”, може да остави без дъх всеки посетител. Красотата на Врачанския Балкан се разкрива в цялата си прелест през всички сезони и по което и време на годината го посетите, винаги има с какво да ви изненада.

Езерото Чайка
снимка: Иво Орешков

Езерото с водните колелета

Езерото в комплекс “Чайка” дава възможност на гостите да се разхладят в горещите летни дни и да се позабавляват, карайки водни колелета.

Тишина и спокойствие

Хотелски комплекс “Чайка” се намира в природен парк “Врачански Балкан”, наоколо е тихо, спокойно, а в съседство няма други обекти. Това прави мястото предпочитано за отдих и почивка.

Сватба Чайка
снимка: Емил Игнатов

Сватби, семейни празници, специални събития

Ресторант “Чайка” е едно от емблематичните места за провеждане на приказни и неповторими сватбени тържества както на открито в градината, така и в самия ресторант. Възможността за провеждане на изнесен ритуал на остров в езерото прави мястото наистика уникално.

Конференции, бизнес срещи, корпоративни събития

Голямата конферентна зала на хотел “Чайка” предоставя възможността за провеждане на най-различни корпоративни събития, обучения, семинари и др.

Това е кратък списък на причините да посетите Хотелски комплекс “Чайка”. Със сигурност всеки, който е идвал поне веднъж, има какво да добави. А коя е твоята причина?
РЕЗЕРВАЦИЯ РЕСТОРАНТ РЕЗЕРВАЦИЯ ХОТЕЛ
Български